continurooster

Bij ons op school werken we met een continurooster. Concreet betekent dit dat ieder kind 5 dagen per week van 08.30 – 14.00 uur naar school gaat. Dit vanaf groep 1 t/m groep 8.

We vinden dat het 5 gelijke dagen model past bij de maatschappij van tegenwoordig. Voor de kinderen betekent het duidelijkheid, rust en structuur. Tussen de middag eten we onder begeleiding van de leerkracht gezamenlijk een boterham en aansluitend gaan we even naar buiten. De educatieve lunchtijd gebeurt onder begeleiding van de leerkracht. Deze wijze van werken is efficient en maakt dat we na een korte pauze weer “fris” aan de slag kunnen.
Wij vinden het een groot voordeel dat we gezamenlijk mogen eten en pauzeren, omdat dit binnen onze pedagogische aanpak blijft.

Uw kind is iedere dag om 2 uur vrij, zodat ze iedere middag ruim de tijd hebben om te spelen. Uiteraard is het zo dat aan de overblijf geen kosten verbonden zijn.

Vanuit het tevredenheidsonderzoek (2014) geeft 95% van de ondervraagde kinderen aan de voorkeur te hebben voor het continurooster.