Groep 1-2 Krullenvaar

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 1-2 Krullevaar. Wij heten zo omdat we dol zijn op de verhalen van ‘Pluk van de Petteflet’.

Wij zijn een groep van 20 superleuke en enthousiaste kinderen, we houden veel van gezelligheid, grapjes en spelend leren.
Dit doen we door te spelen in speelhoeken zoals de huishoek, bouwhoek, i-padhoek, timmerhoek, letterhoek etc.
Naast alle leerzame speelhoeken zitten we ook vaak in de kring.
Soms in een kleine kring, dan spelen we in een klein groepje een educatief spel met juf. Het stoplicht in de klas gaat dan op oranje, dat betekent dat we juf niks mogen vragen en zelf moeten nadenken over een oplossing. Zo leren wij zelfstandig te handelen en heeft juf alle tijd om het kleine groepje goed te begeleiden.

Ook zitten we vaak in de grote kring, alle kinderen komen er dan bij zitten en spelen we letter en cijferspelletjes, zingen we liedjes, luisteren we naar een verhaal en doen  nog veel meer leuks.

Wist je dat iedereen een maatje heeft? met een maatje mag je spelletjes samen spelen, dit is heel erg leerzaam. We leren hierbij samenwerken, leiding nemen en geven. Ook leer je als maatje om een ander goed te helpen. Als je een vraag hebt, stel je deze eerst aan je maatje zodat hij/zij je kan helpen en daarna pas aan de juf.

Onze lievelingsdag is vrijdag, want dan is het….. SPEELGOEDDAG!
Op speelgoeddag mag je je eigen speelgoed meenemen en deel je dit met je klasgenoten. Dat delen is soms best wel lastig, maar gelukkig hebben we vooral veel plezier!

Wil je meer weten over ons? Kom gerust een keertje langs!

Groeten groep 1-2 Krullevaar 🙂