Groep 6-7

Groep 6 - Klassenfoto-4

Wij zijn groep 6 van de Jeanne d’Arc. We zijn een gezellige klas met 22 kinderen, 12 meisjes en 10 jongens.

We hebben op maandag en dinsdag les van juf Marlies en op woensdag, donderdag en vrijdag van meester Jeroen. Op de ochtenden werken we altijd aan rekenen, taal en spelling. Daarnaast doen we ook taakwerk. Dan werken we aan opdrachten die we zelf hebben gepland op onze  weektaak. We oefenen veel met zelfstandig werken, maar ook juist met samenwerken.

Na de lunch hebben we Estafette-lezen of een W.O.-vak zoals bijvoorbeeld geschiedenis en natuur. Daarnaast beginnen we in groep 6 met topografie met de kaart van Nederland.

Ook hebben we vaak Engels, muziek, crea en gym. Met muziek neemt meester Jeroen soms zijn gitaar mee en zingen we samen liedjes in de klas. Ook houdt onze klas erg van spelletjes. Dit doen we bijvoorbeeld bij de Kanjertraining. Zo leren we elkaar goed kennen en houden we het gezellig met elkaar.