Groep 7-8

De groep bestaat uit 22 kinderen. Het is een gezellige groep die erg leergierig en gemotiveerd zijn. Dit jaar werken de kinderen met hoeken. Er is een hoek voor zelfstandig werken, samenwerken en voor instructie. De leerlingen mogen zelf kiezen waar ze gaan werken. Op deze manier wordt het kind regisseur van zijn eigen leerproces. Dit leerproces wordt regelmatig besproken met de meester.

In groep 7-8  wordt er veel behandeld. Met rekenen wordt er gewerkt aan het metriek stelsel, procenten, breuken en ruimtelijk inzicht. Werkwoordspelling wordt uitgebreid en met wereldoriëntatie worden er verschillende thema’s aangeboden zoals de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dit jaar doet de groep mee aan de LEGO-League. Hiervoor moeten ze een robot programmeren die verschillende opdrachten moet uitvoeren.

In groep 7-8 worden er ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd zoals: sportdag,  een zwemwedstrijd en natuurlijk het wie is de mol schoolkamp! Het schoolkamp wordt door de kinderen gezien als het hoogtepunt van het jaar.