Onderdeel vanOntwerpers van onderwijs

Onze missie en visie


Onze slogan

Anders door jezelf te zijn

Onze slogan is: ‘Anders door jezelf te zijn’. Om dit te bereiken willen we een school zijn waar kinderen, ouders en leerkrachten betrokken zijn bij de ontwikkeling van het kind.

We vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan. Daarom werken we aan een pedagogisch klimaat waarin kinderen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en waarin ze opgroeien tot zelfstandige, zelfbewuste mensen. Vanuit het daltononderwijs stemmen we ons onderwijs af op de verschillen tussen kinderen door het geven van verantwoordelijkheid en het werken aan zelfstandigheid, reflectie en samenwerken. We streven daarbij naar het hoogst haalbare voor ieder kind, zodat zij, binnen de mogelijkheden van hun en ons kunnen, op eigen wijze tot optimale groei kunnen komen.

Kernwaarden van ons onderwijs zijn:

  • Vertrouwen
  • Betrokkenheid
  • Eigenheid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Plezier

Identiteit

Katholiek betekent voor ons: een open school, waar iedereen van harte welkom is.

Ouders geven bij inschrijving aan dat ze de katholieke uitgangspunten respecteren. Wij vinden respect en verdraagzaamheid voor elkaar erg belangrijk. We willen kinderen laten ervaren dat het waardevol is om verschillend te zijn en dat te accepteren.

Elke week lezen we een bijbelverhaal of spiegelverhaal en praten we samen over het thema uit het verhaal. De christelijke feestdagen vieren we gezamenlijk. Waar mogelijk samen met ouders. Elk jaar geven we hier een andere, eigentijdse invulling aan. 

Op de Jeanne d'Arc is onze identiteit vooral zichtbaar in de manier waarop kinderen, ouders en teamleden met elkaar omgaan.  

Wereldburgers

Op de Jeanne d’Arc is het vanzelfsprekendheid dat kinderen leskrijgen in burgerschapsonderwijs vanuit de daltonvisie. De leerlingen op de Jeanne d’Arc leren de hele dag zich te ontwikkelen tot wereldburger gekoppeld aan de kerndoelen. Het burgerschapsonderwijs richt zich op het leren samenleven met elkaar en het bevorderen van actief burgerschap. Wij zien dat niet als ‘losstaand’ vak. De school fungeert als ‘mini-maatschappij’ waarin leerlingen leren dat ze verantwoordelijkheid hebben voor zichzelf, de ander en de omgeving. We willen de leerlingen die eind groep 8 de stap naar het voortgezet onderwijs maken, een brede basis van kennis en vaardigheden meegeven.

We vinden het belangrijk dat kinderen in hun brede ontwikkeling worden begeleid in de basisschoolperiode. Dat ze zelfbewust in relatie tot anderen hun verantwoordelijkheid voor leren én hun omgeving ontwikkelen. 

  • Ruimte geven
  • Respectvol omgaan met verschillen
  • Samen vieren
  • Verwondering en openheid

Meer over onze school

Vraag of uw kind aanmelden?

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar een passende school? Neem gerust contact op om een afspraak te maken gesprek.

Contact opnemen